Simrad HALO-4 -pulssikompressiotutka

Tuote # 000-11470-001

Halo™-tutkassa yhdistyvät perinteisten pulssi- ja FMCW-laajakaistatutkajärjestelmien parhaat ominaisuudet. Sen pulssikompressiotekniikka mahdollistaa pitkän ja lyhyen tunnistuskantaman ainutlaatuisen yhdistelmän, tarkan kohteen määrityksen ja välkkeen vaimennuksen. Puolijohdetekniikka merkitsee pientä lämpenemisaikaa ja suurta luotettavuutta merellä, kun taas tutkiin pian sovellettavien alhaisen päästötason standardien vaatimustenmukaisuuden ansiosta Halon käyttö on turvallista ankkuripaikoissa ja venesatamissa.

Pääominaisuudet

 • Todellinen 64 mpk:n kantama ja 122 cm:n avoantenni
 • Keilan terävöinti ja kohteen erotuksen hallinta
 • Kaksoisaluetoiminta
 • Edistyksellinen signaalinkäsittely Custom, Satama, Avomeri, Sää ja BIRD -toimintatiloissa. Lisää toimintatiloja tulossa lähiaikoina
 • Nopea toiminta, 48 rpm
 • InstantOn™, 16–25 sekunnissa käyttövalmis virrankytkennästä, heti käyttövalmis valmiustilasta
 • MARPA-kohteenseuranta, enintään 10 kohdetta (20 kaksoiskantamalla)
 • Alhainen sähkömagneettinen päästö- ja säteilytaso
 • Alhainen virrankulutus, toiminta 12/24 V
 • Ethernet-liitettävyys
 • Ainutlaatuinen sininen LED-korostusvalo jalustassa sekä kirkkaudensäätö
SVH:
7 663,00 €
Mistä voin ostaa
  Halo-tutka näkee aina lahden toiselle puolen asti
  Halo-tutka näkee Pax Riveriltä koko matkan yli Chesepeake Bayn(1) ja havaitsee myrskyt Cambridgen yläpuolella(2).

  300 jalasta aina 64mpk:aan – samaan aikaan ja samalla näytöllä
  Kaksoistoimintotilassa näät Halo-tutkan avulla sekä lähelle että kauas toisistaan riippumattomilla näytöillä. Erittäin pieni 6 m / 20 ft lähialueen katve(1).

  Seuraa useita nopeita kohteita
  Nopeasti toimiva Halo-tutka näyttää neljän nopealiikkeisen vesiskootterin jäljet Clearwater Harbourissa, Floridassa.

  Tarkkaile kaukaisia säärintamia
  Halo-tutka näkee säärintaman 65 mpk:n päässä (3). Saat reaaliaikaista tietoa huonosta säästä kauan ennen kuin se osuu kohdalle.

  Ylivertainen kohteiden erottelu
  Halo-tutka näyttää pienimmätkin kohteet selvästi eroteltuna, kuten tässä jollakisassa.

  Lintututka
  Siellä missä on lintuja, on myös kalaa. Halo-tutkan BIRD-tilan avulla on helppo löytää lintuparvet kauempaakin.

   

  Puolijohde- ja pulssikompressiotekniikka

  Simrad Halo Tutka on maailman ensimmäinen puolijohde-elektroniikkaa hyödyntävä tehokas pulssikompressiotutka vapaa-ajan käyttöön. Perinteisistä pulssitutkista poiketen Halo Tutkan toiminta ei perustu suuritehoiseen magnetroniin (tyhjiöputkeen). Halo Tutkan matalatehoinen 25 W:n taajuuspyyhkäisty pulssilähetys tuottaa pulssitutkaa vastaavan kantomatkan ja tarkkuuden, mutta puolijohdetekniikan ansiosta tutka lämpenee nopeammin, kuluttaa vähemmän virtaa ja tuottaa vähemmän sähkömagneettista säteilyä kuin perinteinen tutka.

  Kantama 64 mpk

  Halo tuottaa perinteiseen 6 kW:n pulssitutkaan verrattavissa olevan enimmäiskantaman. 122 cm:n avoantennilla varustetun HALO-4:n kantama on jopa 64 mpk. Se tarjoaa ennätysmäisen 6 metrin vähimmäiskantaman ja näyttää myös sen pulssitutkan katveen, jossa ennen ainoastaan FMCW-laajakaistatutkat (3G/4G) toimivat.

  Keilan terävöinti

  Tutkan kohteiden erottaminen toistaan on tärkeää, olipa kohteena sitten lintuparvi tai väyläpoijuja. Keilan terävöinti ja kohteen erotuksen hallinta tarjoavat verrattoman kohderesoluution, mikä tarkoittaa, että Halo-laajakaistatutkan 122 cm:n avoantennin todellinen kohderesoluutio on sama kuin 182 cm:n antennissa ilman keilan terävöintiä.

  Kaksoisaluetoiminta

  Kaksoisalueominaisuuden ansiosta Halo-tutka toimii kuin kaksi tutkaa yhdessä – voit tarkkailla kahta eri kantamaa yhtä aikaa. Molemmilla on erillinen näyttö, ohjaus ja MARPA-kohdeseuranta. Käytä hyödyksesi Halo-tutkan yhdistetty lyhyen, keskimatkan ja pitkän matkan suorituskyky, ja voit seurata kaukaisia säärintamia samalla kun tarkkailet navigointimerkkejä ja lähialueen nopeasti liikkuvia aluksia.

  Kohteen tunnistus

  Asennettuna 15 metrin korkeuteen HALO-4 täyttää IEC-standardin 62388 liitteen D tiukat kohteentunnistusvaatimukset (majakka- ja RACON-aktivointia lukuun ottamatta). Kolmen metrin korkeuteen asennettuna HALO-4 tarjoaa samanlaisen kohteentunnistuksen kuin hyväksi todistettu 122 cm:n avoantennilla varustettu 6 kW:n Simrad TX06S-1 -pulssitutka.

  View comparison table

  MARPA-kohteenseuranta

  Tutka seuraa automaattisesti enintään kymmentä käyttäjän valitsemaa tutkakohdetta ja näyttää lähimmän sivuutuspisteen (CPA) ja ajan lähimpään sivuutuspisteeseen (TCPA). Kaksoiskantamatilassa voidaan seurata enintään 20 eri kohdetta (10 kohdetta yhdellä näytöllä). MARPA-toiminto edellyttää ohjaussuunta-anturin ja GPS:n käyttöä.

  Edistyksellinen signaalinkäsittely

  Halo-tutka käyttää edistyksellistä signaalinkäsittelyä digitaalisen suuntiman ja etäisyyden sivukeilavaimennukseen, millä parannetaan pienten kohteiden kuten navigointimerkkien erottelua suuremmista läheisistä kohteista, kuten laivoista ja silloista. Suuntariippuvainen häiriösuodatus muokkaa pyyhkäisyn vahvistusta dynaamisesti, jolloin suojanpuoleiset pienemmätkin kohteet näkyvät. Tulossa pian ilmaisen NSS/NSO evo2 ohjelmistopäivityksen yhteydessä: Sektorin pimennys, joka eliminoi ei-toivotut heijastukset jopa neljässä käyttäjän valitsemassa suunnassa ja selkeyttää näin näyttökuvaa.

  5 käyttötilaa, automaattinen Satama/Avomeri-valinta

  Custom, Satama, Avomeri, Sää, ja BIRD -tilat muokkaavat Halo-tutkan edistynyttä signaalinkäsittelyä niin, että näet itseäsi kiinnostavat kohteet selkeästi – jopa haastavimmissa olosuhteissa. Automaattinen Satama- ja Avomeri-tilan valinta säätää Halo-tutkan toimimaan ympäristösi mukaan, ja Custom-tilan avulla voit helposti virittää tutkan manuaalisesti sopimaan mihin tahansa tarpeeseen tai tilanteeseen.

  Nopean toiminnan tila

  Halo tarjoaa nopeat sijainnin päivitykset ja erittäin nopean toiminnan (jopa 48 rpm, riippuu tilasta ja kantamasta). Simradin laadukas rakenne ja Halon harjaton moottori, jossa on kehittynyt kierukkamainen hammaspyöräryhmä, varmistavat poikkeuksellisen hiljaisen toiminnan, erityisesti 48 rpm:n nopeudella.

  InstantOn™

  Törmäysvaarat eivät odota, että tutka käynnistyy, eikä nyt sinunkaan tarvitse. Halon puolijohdetekniikka on valmiustilassa heti käyttövalmis, ja aika virran kytkennästä täyteen käyttövalmiuteen on vain 16–25 sekuntia. Nyt voit välttää perinteisiin pulssitutkiin liittyvän 2–3 minuutin lämpenemisajan ja voit luottaa siihen, että Halo tuottaa välittömästi tarkan tutkakuvan aina tarvittaessa.

  Erinomainen luotettavuus

  Halo on rakennettu kestämään, ja sen puolijohdelähetin-vastaanotin merkitsee, ettei magnetronia tarvitse enää vaihtaa tai säätöjä tehdä manuaalisesti magnetronin lämpenemisen tai kulumisen vuoksi. Vastaavasti puolijohdetekniikalla varustettu harjattoman moottorin ohjain tarkoittaa, ettei moottorin harja kulu tai vaadi vaihtoa. Voit luottaa siihen, että Halon toiminta on nopeaa jopa 70 solmun tuulen nopeuksilla, vuodesta toiseen ja ilman ikäviä yllätyksiä.

  Alhainen sähkömagneettinen säteily

  Toisin kuin perinteinen pulssitutka, Halo-tutka lähettää matalatehoisia pulsseja, ja on näin yhteensopiva tulossa olevien alhaisten säteilyrajojen kanssa. Tämän ansiosta Halo-tutkaa on turvallista käyttää ankkuripaikoilla ja venesatamissa, joten saat aina tehokkaan tutkakuvan jokaisen matkan alusta loppuun saakka. Itse asiassa, Halo-tutkan pienin turvaetäisyys missä tahansa lähetystilassa on yhtä pieni kuin sen avotutka-antennin pyörähdyssäde.

  Alhainen virrankulutus

  Halon keskimääräinen virrankulutus ilman tuulta on 40 W ja enimmäistuulennopeudella enintään 220 W. Valmiustilan 7 W:n virrankulutus tarkoittaa, että virtaa säästyy merkittävästi verrattuna pulssitutkien 10/15 W:n kulutukseen. Alhaisen virrankulutuksensa ja 12/24 voltin tasavirtajärjestelmien käyttömahdollisuuden ansiosta Halo on ihanteellinen käytettäväksi pienissä ja keskisuurissa pikaveneissä.

  Ethernet-liitettävyys

  Simrad Halo -laajakaistatutka voidaan kytkeä kaikkiin Simrad NSS/NSO -monitoiminäyttöjärjestelmiin Ethernet-kaapelilla. Liitäntärasia asennetaan laipioon kannen alle. Antennin asennus on yksinkertaista ja tyylikästä, sillä siinä käytetään samaa ohutta kaapelia ja samoja halkaisijaltaan pieniä liittimiä kuin 3G-/4G-laajakaistatutkissa.

  Tinkimätön muotoilu

  BKantamaltaan ja luotettavuudeltaan erinomaisen Halo-laajakaistatutkan käyttö ei tarkoita, että tyylistä tarvitsisi tinkiä. Linjakkaan jalustan päälle asennettu Halon virtaviivainen avoantenni on kaukana perinteisistä raskasmallisista tutkista. Jalustaan on asennettu kahden valokeilan pehmeä sininen LED-korostusvalo, joka näyttää Halon vedessä ja jota voi säätää neliportaisella kirkkaudensäätimellä.

  * Halo™-pulssikompressiotutkan jalustaan kuuluvan 4-tasoisen sinisen korostusvalon käyttö voi olla kielletty joillakin alueilla. Tarkista paikalliset säädökset, ennen kuin sytytät sinisen valon.

  Technical/Environmental

  Product Height 448mm
  Product Weight Unpacked System: 27.6kg/60.8lb±10%
  Pedestal:18.75kg/41.5lb±10%
  Antenna 4’: 4.9kg/10.8lb±10%
  RI-12: 1.6kg/3.5lb±10%
  20m (33ft) Cable: 2.3kg/5.0lb±10%
  Operating Temperature -25° to +55°C
  Water Resistance IPX6
  Humidity +40°C, 93% RH
  Specified Standards FCC ID: RAYHALO
  IC: 4697A-HALO
  Emissions compliant to SM1541-4 (including -40dB/dec future design objectives)
  Waterproof Standard/rating IEC60945-4

  Overview

  Cable Length 20m (65ft). Optional 10m (33ft) cable
  Radar Technology

  Solid-state X-Band transceiver with Pulse Compression technology

  Radar Max Range

  100m / 300ft to 64nm

  Radar Features

  Peak Power Output: 25W ±10% under any transmit condition (up to 10% duty cycle max)

  Radiation Safe Distance: 100W/m2 (Occupational) at 0m - touch anywhere; 10W m2 (Public) measured at .28m/.92ft. FCC CFR47 Part 2.1091 calculated public safe distance is 0.80m/2.6ft. (less than the swing circle of the antenna with either method).

  Power

  Power Consumption 150W (peak in 70kt winds), 40W (average with zero wind velocity), 6.5W (standby)
  Power Supply (Supply Voltage) 10.8V – 31.2V DC (12/24 Volt DC systems)

  Other

  Pulse Length / PRF Pulse length: 0.04µsec; Chirp length: 2-96µsec; Chirp Bandwidth: 2-32MHz; Up to 1 pulse and 5 chirps in a burst with burst repetition rate of 500-2000Hz. Range and mode dependent. Effective Pulse Compression Ratio less than 150 in all modes.
  Other Features Automatic Harbour, Offshore, Weather and BIRD modes, Custom manual mode, MARPA, Dual Range, InstantON, Low power draw, Low electromagnetic emission

  Radar

  Antenna Horizontal Beam Width [deg] 1.8° ±10% (-3dB width), 1.6/1.4/1.2° with Beam Sharpening mode enabled (Low/Med/High)
  1.2° ±10% (-3dB width), 1.1/0.9/0.8° with Beam Sharpening mode enabled (Low/Med/High)
  Antenna Receiver Noise Figure [dB] 5
  Antenna Rotation Speed Approx. 24-48RPM (min 20RPM at 70 knots)
  Antenna Type Circulator and Isolator; Radar Mixer: MIC front-end
  Antenna Vertical Beam Width 25° +20% (-3dB width)
  RadarVibration 2-100Hz and 20G, 100,000 cycles

  Communications

  Ethernet 10/100 BaseT, NMEA2000/NMEA0183


  Kiinnostaako tämä? Ehkä olet kiinnostunut myös ...

  NSS7 evo2 Combo Multifunction Display

  7-tuumainen näyttö sekä GPS, CHIRP-kaikuluotain ja StructureScan

  Vertaa

  NSS9 evo2 Chartplotter / Multifunction Display

  9 tuuman näyttö, karttaplotteri kosketusnäytöllä, monipuolinen näyttö sisäisellä GPS:llä, CHIRP-kaikuluotain ja perinteinen kaikuluotain

  Vertaa

  NSS12 evo2 Chartplotter / Multifunction display

  12-tuumainen näyttö sekä GPS, CHIRP-kaikuluotain ja StructureScan

  Vertaa

  NSS16 evo2 Chartplotter / Multifunction Display

  16-tuumainen näyttö sekä GPS, CHIRP-kaikuluotain ja StructureScan

  Vertaa